Vervoer naar Barcelona

Barcelona is een grote stad in Spanje waar jaarlijks vele toeristen naar afreizen. Het meest gebruikte vervoersmiddel is natuurlijk het vliegtuig. Dit is de snelste manier om in Barcelona te komen. Vanuit Nederland is het mogelijk om vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam naar Barcelona te vertrekken.

Vliegen naar Barcelona vanaf Amsterdam

Vanuit Amsterdam is het mogelijk om met de luchtvaartmaatschappijen KLM en Vueling direct op Barcelona te vliegen. Voor de reizigers die liever comfortabel vliegen is het beter om met KLM te vliegen. Wel is KLM ten opzichte van Vueling vaak duurder. Voor diegene die zo goedkoop mogelijk naar Barcelona willen afreizen is Vueling de juiste keus.

Vliegen naar Barcelona vanaf Eindhoven

Vanuit Eindhoven is het mogelijk om met KLM, Vueling en Transavia te vliegen. Hierbij zal Ryanair als prijsvechter de goedkoopste optie zijn.

Vliegen naar Barcelona vanaf Rotterdam

Vanaf Rotterdam is het alleen mogelijk om met Transavia rechtstreeks op Barcelona te vliegen. Omdat dit de enige luchtvaartmaatschappij is, zijn er een gering aantal vluchtopties. Hierbij is het vaak handig om vroeg te boeken omdat de prijzen per vlucht snel zullen stijgen. Een ander alternatief voor reizigers die dicht in de buurt van België wonen is om vanaf daar richting Barcelona te vliegen. Vanaf de luchthavens Brussel Zaventem en Brussel Charleroi is het mogelijk om met Ryanair en Vueling rechtstreeks op Barcelona te vliegen. De prijzen voor een retourvlucht vanuit België is vaak een stuk goedkoper dan vanuit Nederland.

Vliegen op Girona Airport

Verder is het ook nog mogelijk om op luchthaven Girona Airport te vliegen. Dit is vaak een stuk goedkoper dan vliegen op Barcelona El Prat. Deze luchthaven ligt wel een eindje weg van Barcelona. Met het openbaar vervoer zal je ongeveer 2 uur moeten reizen om in het centrum van Barcelona aan te komen. Met de taxi zal dit ritje ongeveer 1 uur duren.

Vervoer van vliegveld naar stadscentrum

Wanneer je naar Barcelona vliegt land je in de meeste gevallen op de luchthaven Barcelona El Prat. Vanaf dit vliegveld is het ongeveer 20 minuten rijden met de taxi om in het centrum van de stad te komen. Er staan heel veel taxi’s te wachten bij de luchthaven tegen goed betaalbare prijzen.

Wanneer je liever niet met de taxi reist is het uiteraard ook mogelijk om met het openbaar vervoer richting het centrum af te reizen. Bij de internationale luchthaven van Barcelona (El Prat) staan zowel Terminal 1 als Terminal 2 Aerobussen. Deze zien er anders uit dan de standaard Barcelona TMB-Bussen. De Aerobussen zijn licht- en donkerblauw en er staat ‘Aerobus’ op de zijkant geschreven. De snelste manier om in het centrum te komen is door deze buslijn A1 of A2 te pakken met als bestemming Plaça Catalunya – Andana Central. In ongeveer 30 minuten zal je in het centrum arriveren.

Vervoer naar Barcelona centrum met de Aerobus

Met de auto naar Barcelona

Een andere manier om in Barcelona te komen is met de auto. Vanaf Nederland is het ongeveer 1500 kilometer naar Barcelona. In totaal zal dit rond de 15 tot 16 uur rijden zijn. Een voordeel van de auto ten opzichte van het vliegtuig is dat je meer spullen mee kunt nemen en dat je natuurlijk je gehele verblijf in Barcelona een auto bij de hand hebt. Wel is dit een lange trip waar buiten de benzine om ook kosten moeten worden gemaakt voor de tolwegen in Frankrijk en in Spanje. Ook wordt er al snel gebruik gemaakt van een overnachting om de lange reis in 2 e te delen.

Met de trein naar Barcelona

Nog een andere manier om naar Barcelona af te reizen is met de trein. De beste treinverbindingen vanaf Nederland naar Spanje loopt via Parijs, Brussel en Perpignan. Vanaf Amsterdam reis je met de Thalys naar Parijs. Wanneer je in Parijs bent aangekomen moet je een overstap maken om daarna richting Barcelona af te reizen. Hiervoor zijn meerdere opties. De makkelijkste optie is om met de metro van Parijs naar treinstation Lyon te gaan, wat ongeveer 7 minuten duurt. Vanaf hier vertrekt 2 keer per dag een rechtstreekse trein naar Barcelona. Zorg ervoor dat je alles vooraf hebt geboekt zodat je er zeker van bent dat je trein in mag en dat je op tijd aanwezig bent.