Vervoer in Barcelona

Door de massa toerisme in de stad is het vervoer in Barcelona heel erg divers. Om jou hiermee wegwijs te maken hebben wij een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet, dit lees je hieronder.

Openbaar vervoer in Barcelona

De makkelijkste manier om in een grote stad als Barcelona rond te reizen is natuurlijk door middel van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in deze stad is heel goed geregeld en ingericht op het toerisme.

Metro in Barcelona

De metro is het meest gebruikte vervoersmiddel in Barcelona. Hiermee kun je op een snelle en veilige manier alle uithoeken van deze prachtige stad bereiken. Zo goed als bij alle bezienswaardigheden die de stad rijk is, is wel een metrostation in de buurt te vinden. Wanneer je langere tijd in de stad verblijft is het handig om gelijk een Barcelona metropas te kopen waardoor je onbeperkt gebruik kan maken van de metro én de bus. Een metropas koop je eenvoudig en snel bij één van de vele loketjes op straat of op de stations.

De bus in Barcelona

In Barcelona kun je ook gebruik maken van de bus. De normale stadsbus en de zogeheten ‘Hop on Hop off bus’. De laatst genoemde bus is heel aantrekkelijk voor toeristen die niet zo lang in de stad verblijven maar wél veel van de stad willen zien. Deze bussen hebben twee verdiepingen en zijn voorzien van een open dak waardoor je goed zicht hebt over de stad. Deze bussen rijden elke dag door de stad, en zoals de naam al aangeeft, kan je overal heel gemakkelijk instappen en weer uitstappen. Let wel op dat het op bepaalde wegen heel druk is en je met deze bussen wel in de file kan staan!

Barcelona Hop on Hop off bus

Taxi’s in Barcelona

Mocht je door bepaalde redenen geen gebruik willen maken van het openbare vervoer, dan is de taxi ook een voor de hand liggende optie in deze stad. Normaal gesproken hoef je niet langer dan 5 minuten te zoeken voordat je een taxi hebt gevonden. Op de meest toeristische plaatsen zijn taxistandplaatsen te vinden, waarvan de stad er in totaal meer dan 250 tot zijn beschikking heeft. Verder zijn de taxi’s niet zo duur, waardoor veel mensen er al snel gebruik van maken.

Stadswandelingen Barcelona

Barcelona is een gezellige en zeker ook mooie stad om in rond te wandelen. Omdat er zóveel gebeurt om je heen en omdat elk straatje zijn eigen bijzonderheden heeft, kijk je je ogen uit. Daarbij is de stad heel erg compact. Hierdoor kun je er ook voor kiezen om een stadswandeling te maken die je langs allerlei bezienswaardigheden brengt. Er zijn diverse stadswandelingen met bordjes aangegeven in de stad óf te verkrijgen bij het plaatselijke bureau voor toerisme. Bij wandelroutes waar veel hoogteverschillen in zitten zijn soms roltrappen aangelegd om deze afstanden wat makkelijker te overbruggen.

Fiets huren Barcelona

Het huren van een fiets is een aanrader in een grote stad als Barcelona. Er zijn meerdere plaatsen in de stad waar je terecht kunt om fietsen te huren. Ook zijn er fietstours te boeken waarbij je onder begeleiding van een gids door de hele stad rondtrekt. Deze gids vertelt je leuke verhalen en feiten over de bezienswaardigheden die je te zien krijgt. Je kunt vooraf zelf bepalen welke route je wilt fietsen en hoelang de tocht duurt. De stad is ondanks de drukte fietsvriendelijk en boordevol van fietspaden, het fietsplan is erg goed ingericht. Ook kom je met de fietstochten door alle smalle steegjes en straatjes, typisch Spaans!

Fiets huren Barcelona

Auto huren Barcelona

Verder is het ook mogelijk om een auto te huren in Barcelona. Wanneer je dit van plan bent is dit wel beter om vanuit Nederland al te regelen. Vaak ben je dan een stuk goedkoper uit dan wanneer je dit in Barcelona gaat regelen. Dit kan eenvoudig online geregeld worden zodat je ter plaatse geen zorgen meer hebt.