Weer en klimaat in Barcelona

Wanneer jij op reis naar Barcelona gaat is het voor vertrek goed om te weten wat voor weer en klimaat het in het algemeen in de stad is. Hier kan je rekening mee houden bij het inpakken van je bagage bijvoorbeeld.

Mediterraan klimaat

De stad Barcelona heeft door zijn ligging een Mediterraan klimaat. Dit houdt in dat ze hier zachte winters hebben en zwoele zomers. Doordat de stad aan de Middellandse Zee gelegen is komen hier zelden extreme weersomstandigheden voor. Denk hierbij aan temperaturen waarbij je bijna niet meer de straat op kunt. Wanneer dit tóch voorkomt is dit meestal van korte duur. Over het algemeen zijn de voor-en najaar periodes de beste om een bezoek te brengen aan deze stad.

Temperaturen Barcelona

De zomermaanden zijn in Barcelona altijd warm met temperaturen die rond de 30 graden liggen. In de winter kan het hier koud zijn, maar hierbij hoef je niet te denken aan temperaturen die onder het vriespunt komen. In het voor-en najaar zijn te temperaturen rond de 20 graden, wat natuurlijk perfecte weersomstandigheden zijn om een bezoek aan de stad te brengen. Wel heb je in deze periode de grootste kans op langdurige regenbuien. De temperatuur van de Middellandse Zee is in de zomer perfect om in te zwemmen, de andere maanden van het jaar is dit aan de frisse kant. Mocht je dus van plan zijn om rustig aan te doen en lekker op het strand te willen liggen, dan is de zomerperiode natuurlijk het meest geschikt.

Barcelona strand