Tickets FC Barcelona kopen

FC Barcelona is één van de bekendste voetbalclubs in Europa. Ze spelen elk jaar mee om de Spaanse titel samen met hun aartsrivaal Real Madrid. Thuiswedstrijden van FC Barcelona in het Camp Nou stadion staan garant voor spektakel door de zeer goede voetballers die ze hebben en de geweldige sfeer die er altijd heerst. Tickets voor FC Barcelona kopen is mogelijk op verschillende manieren. Onderstaand gaan we alle manieren bij langs.

Aanbod tickets Barcelona

Wedstrijd in Camp Nou bezoeken?

Bij iedereen die van voetbal houdt staat waarschijnlijk op de Bucketlist om ooit een wedstrijd van FC Barcelona in Camp Nou te bezoeken. Samen met bijna 100.000 toeschouwers in een gigantische voetbaltempel genieten van voetbal op het allerhoogste niveau. Vanaf het moment dat je bij het stadion van FC Barcelona arriveert begint jouw voetbalervaring en krijg je kippenvel op je armen. Het is een unieke voetbalervaring. Van de warming-up van de wereldsterren tot de El Cant del Barça (hymne Barcelona). Ook het voetbal belooft veel. Barcelona staat namelijk bekend om het flitsende tiki-taka-voetbal.

Tickets FC Barcelona kopen

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan tickets voor thuiswedstrijden van FC Barcelona te komen. Je kan ervoor kiezen om zelf je vlucht en verblijf te regelen. Dan hoef je verder enkel nog zelf je losse tickets aan te schaffen. In veel gevallen is het mogelijk om dit rechtstreeks bij FC Barcelona te doen. Zolang de beschikbaarheid het toelaat natuurlijk, want op een gegeven moment zijn óók de wedstrijden bij Barcelona uitverkocht.

Houd rekening met het volgende! Wanneer je bij FC Barcelona tickets bestelt is het alleen mogelijk om voor een bepaalde categorie zitplaatsen te kopen. Je hebt dus geen zicht in de exacte zitplaatsen in het Camp Nou. Hierbij kan het zijn dat je op één van de eerste rijen terecht komt (slecht zicht door hekjes) of dat je hoog in het vak komt te zitten waardoor je deels tegen het dak van de overlappende tribune aankijkt. Daarnaast worden zitplaatsen rechtstreeks naast elkaar niet gegarandeerd en kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld achter elkaar of naast elkaar, maar dan met één stoel ertussen terecht komt. Tickets voor wedstrijden van FC Barcelona gaan vaak per seizoenshelft in de verkoop en zijn dus ver vooruit te bestellen. Nadeel is dat je per se met Creditcard dient te betalen en dat betalingen vanuit buiten Spanje vaak mislukken vanwege het ingewikkelde ticketing systeem.

Betrouwbare tickets FC Barcelona

Zodra de thuiswedstrijden van FC Barcelona uitverkocht zijn of je absoluut gegarandeerd naast elkaar wilt zitten in het stadion dan is het aan te raden om jouw tickets te bestellen bij officiële partners van de club of betrouwbare websites die losse tickets voor FC Barcelona aanbieden. Voordeel hiervan is dat je gewoon contact heb met een Nederlandse organisatie, geen ingewikkeld bestelproces hebt en zij al het werk voor jou in principe uit handen nemen. Het enige wat jij moet doen is zorgen voor de betaling en het meenemen van de wedstrijdtickets (e-tickets of mobiele-tickets). Officiële verkooppunten van FC Barcelona tickets herken je aan onderstaande logo.

Tickets FC Barcelona via een official tickets agent

Betrouwbare websites herken je onder andere door het feit of de organisatie is aangesloten bij een bepaalde garantiefonds (bijvoorbeeld SGR) en of zij reële en voldoende reviews/beoordelingen hebben van klanten die eerder geboekt hebben. Kijk hierbij of de reviews niet zelf geschreven zijn en of dat de organisatie is aangesloten bij een onafhankelijke beoordelingswebsite, zoals Klantenvertellen of eKomi. Het nadeel van het boeken bij een tussenpartij is dat je iets meer betaalt dan rechtstreeks bij FC Barcelona zelf.

Tickets FC Barcelona – Real Madrid kopen

Iedereen zou de wedstrijd Barcelona – Real Madrid, oftewel El Clásico, wel eens willen bezoeken. Mocht je specifiek op zoek zijn naar tickets voor deze gigantische wedstrijd dan is het onmogelijk om de tickets rechtstreeks bij FC Barcelona te kopen. Het probleem is dat El Clásico standaard binnen vijf minuten is uitverkocht. Daarnaast gaan de beschikbare kaarten niet eens in de online verkoop voor niet-leden van de club.

Alle beschikbare kaarten gaan naar sponsoren, ticketingpartners van de club, seizoenkaarthouders en socio’s van FC Barcelona (leden). Het is dus aan te raden om jouw tickets voor FC Barcelona – Real Madrid te bestellen bij officiële ticketingpartners van de club. Tickets kopen bij een website als Viagogo wordt in het algemeen afgeraden, omdat je order op het allerlaatste moment door de verkoper (particulier) alsnog geannuleerd kan worden. Vlak voor de wedstrijd zonder tickets zitten is natuurlijk niet wat je wilt.

Complete voetbalreis of losse tickets FC Barcelona?

Het is begrijpelijk dat veel mensen twijfelen of zij losse tickets of een complete voetbalreis FC Barcelona moeten gaan boeken. Wanneer jij handig bent in het boeken van vluchten en hotels dan is het vaak aan te raden zelf je vlucht en verblijf in Barcelona te boeken. Je kan dit geheel naar eigen wensen plannen en inboeken.

Aanbod complete reis FC Barcelona

Voetbalreizen naar Barcelona kunnen eenvoudig geboekt worden bij een gespecialiseerd voetbalreisbureau. Het voordeel hiervan is, is dat het veel eigen werk uit handen neemt en dus alles voor je op maat georganiseerd en geregeld wordt. Het boeken van een complete voetbalreis hoeft niet per se duurder te zijn dan wanneer je het zelf regelt, want veel reisorganisaties hebben vaak inkoopvoordelen bij hotels en vliegmaatschappijen vanwege de grotere afname. Een bijkomend voordeel is dat pakketreizen gedekt worden door bijvoorbeeld SGR of een andere organisatie. Bij losse tickets is dat niet het geval.