Duur citytrip Barcelona

Hoe lang jij naar de stad Barcelona zou willen gaan hangt natuurlijk af van jouw plannen en wensen met betrekking tot het bezoek aan deze prachtige stad. Ga je puur op voetbalreis naar Barcelona om dus een wedstrijd van FC Barcelona te bezoeken, wil jij op citytrip (iets van de stad ontdekken) in combinatie met een bezoek aan een wedstrijd van FC Barcelona of ga je liever wat langer zodat het een soort mini vakantie wordt. Hierbij kan je de citytrip en de wedstrijd combineren met ontspanning. De duur van jouw citytrip Barcelona kan je dus vooraf bepalen aan de hand van je plannen en wensen, het is dan ook handig om van tevoren te weten wat je allemaal wilt gaan doen in de stad. Om je hierbij te helpen hebben wij onze top 10 op deze website benoemd.

Dagtrip Barcelona

Wanneer jij liever niet overnacht in een gigantisch drukke stad als Barcelona of tijdens je vakantie in de buurt van Barcelona verblijft is het heel goed mogelijk om de stad als één-daagse dagtrip te bezoeken. Dit wordt natuurlijk veel gedaan door vakantiegangers die een paar weken op de camping aan de Spaanse kust verblijven en één dag uittrekken om de stad Barcelona te bezichtigen.

FC Barcelona bezoeken

Mocht een bezoek aan een wedstrijd van FC Barcelona of een stadiontour Barcelona de hoofdreden zijn, zorg er dan voor dat je ruim op tijd voor de wedstrijd naar Barcelona vertrekt. Dit om de drukte rondom het stadion te ontlopen en de auto nog te kunnen parkeren. Er wordt aangeraden om ongeveer drie uur voor aanvang van de wedstrijd rondom Camp Nou te arriveren zodat je voldoende tijd hebt om nog een kijkje te nemen rondom het stadion en in de mega fanshop van FC Barcelona.

Bezienswaardigheden Barcelona bezoeken

Als de bezienswaardigheden van Barcelona de hoofdredenen van jouw bezoek aan de stad zijn, dan is het aan te raden om alleen een kijkje te nemen bij Camp Nou en bijvoorbeeld een stadiontour te doen, zodoende heb je nog voldoende tijd om de rest van de stad te bezoeken. Het beste is om de dag dan te beginnen op Plaça Catalunya en van daaruit de stad te gaan herkennen. Zet jouw hoogtepunten van tevoren op een rijtje en bezoek deze vervolgens per fiets, tram of misschien met de ‘Hop on Hop off bus’. Voor een dagtrip is het aan te raden een dagkaart voor het openbaar vervoer aan te schaffen zodat je onbeperkt kan reizen binnen de stad.

Auto parkeren in Barcelona

Als je Barcelona voor één dag gaat bezoeken dan komt men vaak met de auto naar de stad. Rondom Camp Nou en ook in het centrum zijn diverse parkeerplaatsen waarbij je beveiligd en tegen betaling de auto kunt parkeren. Op de website van Parclick kan je eenvoudig de meest geschikte parkeerplaats vinden qua locatie en vervolgens reserveren. Wij raden dit aan vóór vertrek te doen om zo gegarandeerd een plekje te kunnen bemachtigen.

2-daagse voetbalreis Barcelona

Naast de dagtripjes naar Barcelona worden er vanuit Nederland, België en Duitsland veel 2-daagse voetbalreizen naar Barcelona geboekt. Houd er rekening mee dat deze optie alleen mogelijk is zodra de betreffende wedstrijddatum definitief bevestigd is. In principe voetbalt FC Barcelona haar thuiswedstrijden altijd op zaterdag of zondag. Het is aan te raden om vroeg op de dag van de wedstrijd naar Barcelona toe te vliegen zodat je geen haast hoeft te maken om op tijd bij Camp Nou te arriveren. Daarnaast zal je op de dag van aankomst en ook op de dag van vertrek enige tijd beschikbaar hebben om de stad Barcelona te ontdekken. Zet de highlights die je graag wilt zien van tevoren op een rijtje en maak een planning om deze te gaan bezoeken. Dit scheelt een hoop tijd ter plaatse.

3-daagse voetbalreis Barcelona

Het voordeel van een 3-daagse voetbalreis of citytrip naar Barcelona is dat je ver van tevoren kunt boeken en je meer tijd in de stad hebt om dingen te gaan ondernemen. Je kan ruim op tijd een 3-daagse reis naar Barcelona boeken, omdat je dan niet te maken hebt met de eventuele wedstrijdverplaatsing van FC Barcelona. Aan te raden is om van zaterdagmorgen (vroeg) tot maandag te verblijven, aangezien FC Barcelona dus in principe altijd op zaterdag of zondag voetbalt. Naast de dag van de wedstrijd heb je dus nog bijna twee volle dagen de tijd om de stad Barcelona te ontdekken. Neem in alle rust een kijkje bij de vele bezienswaardigheden van de stad en geniet van de lekkere tapas en eventueel het strand.

3-daagse voetbalreis Barcelona

Mini vakantie Barcelona

Wanneer jij eens per jaar langer dan drie dagen erop uit wilt gaan, bijvoorbeeld in de herfst- of voorjaarsvakantie, dan kan een citytrip Barcelona ideaal fungeren als zijnde mini vakantie. Er zijn veel reizigers die vier dagen of langer naar de stad Barcelona trekken en daar een appartement of ander verblijfsadres huren via Booking.com. Om vervolgens te genieten van het strand, de vele bars en restaurants, alle bezienswaardigheden rustig bij langs te gaan en een wedstrijd van FC Barcelona te bezoeken als kers op de taart.