Stadiontour Barcelona

Als je op internet of in boeken leest over de top 10 “to do’s” in de stad dan staat de stadiontour Barcelona vaak op nummer één. FC Barcelona is natuurlijk het uithangbord van de stad en één van de grootste redenen om de stad te bezoeken. Het Camp Nou is met een capaciteit van bijna 100.000 zitplaatsen het allergrootste stadion van Europa, welke voetballiefhebber wil dit stadion niet van dichtbij gezien hebben?

Stadiontour Barcelona – Bezoek Camp Nou inside

Wanneer jij een wedstrijd van FC Barcelona bezoekt maak je het Camp Nou stadion alleen mee vanuit de fanshop, de ingangen en de gigantische tribunes met vaak een hoog zicht op het veld. Een verrekijker is geen overbodige luxe vanaf de vierde of vijfde ring. Iedere voetballiefhebber en alle kinderen vinden het natuurlijk prachtig om Camp Nou eens van dichtbij en “inside” te bekijken. Kom meer te weten over de geschiedenis van de club, bekijk waar Lionel Messi en Frenkie de Jong zich altijd omkleden voor de wedstrijd en kom erachter waar de interviews na de wedstrijd altijd gehouden worden. Wanneer je de prachtige grasmat van dichtbij en vanuit de dug-outs bekijkt zie je pas hoe mega groot het stadion eigenlijk wel niet is.

Dug-outs Camp Nou

FC Barcelona museum bezoeken

Naast een kijkje achter de schermen van de club en alles wat aan een wedstrijddag van Barcelona gerelateerd is, is het tijdens de Camp Nou tour mogelijk een bezoek te brengen aan het FC Barcelona museum. Kom meer te weten over de clubgeschiedenis, hier is alles te vinden over de spelers, wedstrijden, gewonnen prijzen en zijn er hele leuke bezienswaardigheden. Denk hierbij aan gedragen voetbalshirts, gebruikte voetbalschoenen van Marc Overmars, handschoenen etc. Daarnaast is er een hele ruimte speciaal opgedragen aan Lionel Messi.

Rondleidingen FC Barcelona stadion

Om in alle wensen en behoeften te kunnen voorzien heeft FC Barcelona meerdere rondleidingen door het Camp Nou samengesteld, deze mogelijkheden lees je hieronder. De rondleidingen kunnen het beste vóór je vertrek naar Barcelona op de website van Ticketbar geboekt worden om goed voorbereid op reis te gaan. Daarnaast zijn de tickets online goedkoper dan wanneer je deze in Barcelona ter plaatse koopt.

Camp Nou stadiontour – Basic

De standaard en goedkoopste optie is de Basic Camp Nou tour. Middels deze tickets krijg je toegang tot het FC Barcelona museum en kan je de binnenkant van het stadion bekijken van de tweede ring. Houd er dus rekening mee dat je geen toegang hebt tot bijvoorbeeld de kleedkamers en je geen begeleiding krijgt qua teksten en informatie. Tickets voor de standaard rondleiding zijn beschikbaar vanaf €20,00 per persoon.

Nederlandse Camp Nou stadiontour – Plus

Tickets voor de Camp Nou Plus rondleiding zijn beschikbaar vanaf €35,00 per persoon. Voordeel hiervan is dat je bij deze rondleiding een headset krijgt waarbij de toelichting en meer informatie in het Nederlands gegeven wordt. Daarnaast heb je toegang tot het FC Barcelona museum, overige facetten van het Camp Nou stadion en krijg je een soort bril waarbij de ervaring van een wedstrijd visueel wordt gemaakt.

Matchday stadiontour Barcelona

Een rondleiding door Camp Nou op een wedstrijddag van FC Barcelona is een stuk duurder dan bovenstaande twee opties, tickets hiervoor zijn namelijk beschikbaar vanaf €119,00 per persoon. De Matchday tour is wel echt uniek om mee te maken en een ervaring om niet snel te vergeten. Een aantal uur voor aanvang van de wedstrijd krijg je een privé rondleiding met gids door het Camp Nou stadion, je krijgt exclusieve toegang tot de spelerslounge en de persruimtes, je loopt via de indrukwekkende spelerstunnel het veld van Camp Nou op (alleen aan de rand uiteraard). Daarnaast heb je toegang tot het FC Barcelona museum.

Matchday stadiontour Barcelona

Players Experience stadiontour Barcelona

De meest bijzondere en ook duurste stadiontour die FC Barcelona te bieden heeft is de Players Experience tour. Tickets voor deze tour zijn te koop vanaf €149,00 per persoon. Deze rondleiding wordt gehouden door een officiële Engelstalige gids van FC Barcelona waarbij je exclusieve toegang krijgt tot de kleedkamers, het veld en de persruimtes. Daarnaast krijg je officiële gepersonaliseerde foto’s van jouw stadionbezoek en een FC Barcelona gift om mee naar huis te nemen als aandenken.

Tijdschema stadiontour Camp Nou

Rondleidingen door Camp Nou worden gehouden vanaf 10:00 ’s morgens tot 19:00 uur ’s avonds. Op wedstrijddagen, in de weekenden en in de vakantieperiode zijn aangepaste tijden van toepassing. Wanneer je kiest voor de goedkoopste tickets dan dien je vooraf een tijdstip van de rondleiding aan te geven. Daarnaast kan je kiezen voor een “open ticket” waarbij je zelf kan bepalen hoe laat je de rondleiding gaat doen, dit is dan wel zonder gids natuurlijk.