Fietstocht Barcelona – ontdek de stad in korte tijd!

In Barcelona worden net als in vele andere grote steden diverse fietstours aangeboden. Bijvoorbeeld de standaard fietstour waarbij je langs de meest bekende locaties en trekpleisters van Barcelona komt; je gaat langs Ciutadella Park, de Sagrada Familia en natuurlijk over Las Ramblas. Deze fietstour trekt door de hele binnenstad van Barcelona; ondanks de drukte mag je overal komen! Tijdens het fietsen wordt er uitgebreid verteld over de geschiedenis van de stad en de wijze waarop de bekendste bezienswaardigheden zijn ontstaan.

E-Bike fietstour Barcelona

Dit is echter niet de enige fietstour die de stad te bieden heeft. Aangezien Barcelona is gelegen in een berglandschap, wordt er ook een E-Bike tour aangeboden. Dit is de zogenaamde ‘Panoramische Barcelona Fietstocht’. Deze tour heeft een iets andere vormgeving dan je gewend bent van een standaard fietstour. Tijdens de tour ontsnap je even aan de drukte van de Catalaanse hoofdstad en ontdek je Barcelona op een geheel andere wijze.
Wanneer je deelneemt aan deze Panoramische Barcelona Fietstocht, zal je een route rijden om vanuit de binnenstad, uiteindelijk de top van de Montjuïc te bereiken. De bekendste en tevens één van de hoogste bergen die Barcelona rijk is.

Montjuïc Barcelona

Route panoramische fietstour Barcelona

Vanaf de vertrekplaats gaat de tocht eerst richting Plaza España, één van de belangrijkste pleinen van Barcelona. Op en om dit plein maak je kennis met een aantal bezienswaardigheden van Barcelona. Vlak naast het plein ligt Las Arenas de Barcelona, dit gebouw werd voorheen gebruikt als arena voor stierengevechten en is later omgebouwd tot een winkelcentrum. Nadat je over Plaza España gefietst bent, maak je kennis met Font Màgica, wat letterlijk vertaald ‘Magische Fontein’ betekent. Een geweldig grote fontein die vooral ’s avonds een kijkje waard is, wanneer er een prachtig muziek- en lichtspel tentoongesteld wordt.
Op een steenworp afstand van de fontein vind je Palau Nacional, een enorm paleis in Barcelona. Hier kun je even van je fiets af stappen om van een prachtig uitzicht over de stad te genieten. Ondertussen word je op een leuke en informatieve manier bijgepraat door de Nederlandse óf Engelse gids.
Wanneer je weer op de E-Bike stapt, kom je langs Poble Espanyol, een oud Spaans dorp dat tegenwoordig als museum gebruikt wordt. Hier zie je goed de verschillende gebouwen en bouwstijlen die Spanje te bieden heeft. Super interessant!
Vervolgens stop je bij het Olympisch stadion van Barcelona. Een bijna 100 jaar oud stadion dat voorheen de thuishaven van voetbalclub RCD Espanyol was. Vlak hiernaast ligt het Palau Sant Jordi, een overdekte sporthal die doorgaans ook als concertzaal gebruikt wordt.

Naar de top van de Montjuïc!

Na al deze bezienswaardigheden ga je voor het eerst écht gebruik maken van de E-Bike. De klimtocht naar de top van de Montjuïc gaat beginnen! Terwijl je de berg beklimt kun je genieten van een prachtige, groene, rustige omgeving, wat best bijzonder is midden in een wereldstad als Barcelona.
Met behulp van de E-Bike zijn de steile wegen relatief makkelijk te doen. Wél moet erbij gezegd worden, dat het laatste stuk van de berg, ondanks de E-Bike, toch als zwaar ervaren kan worden. Maar niet getreurd, wanneer de top is bereikt, is het tijd voor een korte pauze en kan er gebruik gemaakt worden van een gratis drankje. Vanaf de bergtop heb je een uitzicht op de oude haven van Barcelona, en je zult versteld staan van de immens grote industriehaven gelegen aan de kust van de stad.
Na de pauze is het tijd voor nog wat adrenaline, want alle afstand die bergopwaarts is afgelegd, zal tenslotte ook weer bergafwaarts moeten. Tijdens de bochtige afdalingen kunnen hoge snelheden behaald worden, je voelt je als het ware een echte Tour de France deelnemer. Eenmaal beneden aangekomen fiets je nog kort door de binnenstad en eindig je uiteindelijk weer bij het startpunt.

Montjuïc fietstour Barcelona boeken

Tijdens de Panoramische Fietstocht leg je in totaal ongeveer 15 tot 20 kilometer af, wat goed is voor ongeveer 3 uur vermaak. Hier wordt slechts € 37,50 per persoon voor gevraagd, deze fietstour kan vooraf online bij ‘Baja Bikes’ geboekt worden.

Kortom, een aanrader voor iedereen!